Kunstnerens valg – Florian Schneider

Thursday, October 29, 2015 - 18:30 to 20:00

TKM Bispegata
29. october kl. 18.30

Florian Schneider (f. 1967 i München) er filmskaper, forfatter og kurator. Hans arbeider undersøker grenseområdene mellom konvensjonelle og uavhengige medier, kunstteori og fri programvareteknologi, dokumentariske metoder og nokså fremmedgjorte former for kuratering.

Schneider er utdannet som dokumentarfilmskaper, og gjennom sitt arbeid for det fransk-tyske kringkastingsselskapet Arte har han engasjert seg i å omformulere dokumentariske metoder på tvers av uttrykksformer. Siden 1993 har han vært pioner for en rekke Internett-prosjekter – spesielt kan nevnes Dictionary of War (2006-2010). I 1997, i sammenheng med Hybrid-laben ved Documenta X, startet han kampanjen kein mensch ist illegal (“ingen er illegale”), og har siden da bidratt til diverse oppfølgingsprosjekter, alltid med et kritisk lys rettet mot forholdet mellom kunst og aktivisme, estetikk og politikk.

I 2006 startet han opp det kunstneriske forskningsprosjektet Imaginary Property, som opererer rundt skjæringspunktet av den påtakelige tilegnelsen av eierskap av bildemateriale og det tilsynelatende ikke-eksisterende begrepet om eiendom i en tidsalder med digital produksjon og kringkasting. I 2014 startet han et annet kunstnerisk forskningsprosjekt, Divisions, med støtte fra Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Florian Schneider har holdt utstillinger og foredrag verden over. I august 2014 ble han utnevnt som instituttleder ved Kunstakademiet i Trondheim, fakultet for arkitektur og billedkunst, ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

http://fls.kein.org

Postal address:
Kunstakademiet i Trondheim
Norwegian University of Science and Technology (NTNU)
N-7491 Trondheim

Visiting address:
Innherredsveien 7 (Industribygget)
Trondheim
Map

Contact form
adm [at] kit.ntnu.no
Tel. +47 73 59 79 00
Fax. +47 73 59 79 20