Skrivekurs

23.10.2018 - 13:00 to 17:00
Add to Calendar
Library
BFA 1st year
BFA 2nd year
BFA 3rd year
MFA 1st year
MFA 2nd year
On leave
Other

Skrivekurs for 3BFA og andre høsten 2018
Ved Gard Olav Frigstad
Tirsdager kl. 13-17, biblioteksrommet, oppstart 23.10
Påmelding på gardfrig@khio.no
I prinsippet er det at ”ingen som kan lære dere å skrive” helt parallelt med at ”ingen kan lære dere å lage kunst”. Når det er sagt, er alle enige om at det går an å påpeke aspekter som kan gjøres bedre, både innen tekst og kunst.
Skrivekurset er et praktisk, håndverksmessig basert kurs, som lærer dere å ferdigstille en tekst. Det betyr: ingen kan fortelle dere hva dere skal interessere dere for, eller akkurat hvilken måte dere ønsker presentere det, for det fins ikke noe mønster eller riktig måte å gjøre det på. Men alle lesere kan fortelle sine reaksjoner på teksten. (Her vil det si: oss på kurset).
Det gjør vi i praksis ved at vi alle gir tilbakemelding på avsnitt for avsnitt i tekstene, og på den måten får vi fremstilt en ”inter-subjektiv” lesning. Målsettingen er ikke bare å forbedre tekstene deres, det er sekundært, men å forandre hvordan du leser og skriver, slik at dette er noe man har selvtillit på.
Kurset drives slik: Alle sender tekstene inn på epostadressen til klasselisten, + til eventuelt andre deltakere og til meg (eller vi lager en epostliste som heter skrivekurs@kit.ntnu.no som vi kommuniserer gjennom.) Ta utskrift av tekstene, skriv dine kommentarer på papir og bring det til kurset som forberedelse til å presentere det der.
Kurset går over seks ganger, med fem undervisningstimer hver gang (kl. 13-17). Det vesentlige er ikke tilbakemeldingen på den enkelte tekst, men at dere lærer dere håndverket.
I utgangspunktet er skrivekurset myntet på avgangsstudentene og produksjonen av de avsluttende essayene, men kurset er også åpent for andre. Om man ikke bruker kurset til å skrive om eget prosjekt, kan det gies andre oppgaver, som å skrive en pressemelding, en kunstkritikk, en prosjektbeskrivelse eller en søknad om å få realisert et prosjekt eller å få støtte til å realisere det, og man forsøker å forholde seg til at det bør kunne formuleres innen en A4 side.
For de avsluttende essayene er det viktig at essayene er forankret i prosjektet og optimalt kan bidra til prosjektets utvikling. For å orientere leseren om hva dere gjør, kan en ledetråd være å tenke på at man skal svare på følgende:
hva er det dere gjør,
hvordan gjør dere det, og
hvorfor gjør man det.
Med svar på disse spørsmålene, er man inkludert og orientert.
Kurset går tirsdager uke 43, 44, 45, 46, 47 og uke 48, dvs 23.10, 30.10, 6.11, 13.11, 20.11, og 27.11, kl. 13-17 på rommet ved biblioteket.
Meld dere på til meg på gardfrig@khio.no så lages det en felles epostliste vi kommuniserer gjennom.
Beste hilsener
Gard Olav Frigstad

Postadresse:
Kunstakademiet i Trondheim
Norwegian University of Technology and Science (NTNU)
N-7491 Trondheim

Visiting address:
Innherredsveien 7 (Industribygget)
Trondheim
Map

Contact form
adm [at] kit.ntnu.no
Tel. +47 73 59 79 00
Fax. +47 73 59 79 20