En dialog. Marte Huke og Edvine Larssen på Babel visningsrom for kunst

onsdag, March 4, 2015 - 19:00 to 21:00

Billedkunstner Edvine Larssen og forfatter Marte Huke har samarbeidet siden 2007. Larssen har ofte en litterær inngang til sine arbeider, mens Huke arbeider mye med bilder og rom i sine tekster. Dette skaper en interessant inngang for et samarbeid. Arrangementet er tredje i rekken av en samtaleserie om samarbeid mellom forfattere og billedkunstnere, hvor aktørene presenterer seg selv og belyser sitt arbeid gjennom dialog.

Larssen og Huke har samarbeidet om prosjektene:
Side 56 (tekstskulptur av Edvine Larssen med tekst av Marte Huke). Vist på Brunosten prosjektrom 2007 og ved Trøndelagsutstillingen 2010.
Rør ved det som ikke kommer (installasjon). Vist i Torpedogangen, Dora 2008.
Drømmeproduksjon (fanzineverksted). Har turnert flere steder i landet 2009-2015.

De arbeider nå med DKS–produksjonen Et eget rom (i samarbeid med Lev Art) og zinen Simon says hvor de utfordrer hverandre til å skape noe på den andre sin hjemmebane.

Marte Huke (f. 1974) bor i Trondheim og Berlin. Hun har gitt ut fire diktsamlinger, den siste “De fire årstidene” kom ut høsten 2011. Hun er utdannet ved Skrivekunstakademiet I Hordaland og Litterär gestaltning ved universitetet I Göteborg. Marte Huke har en lang rekke med samarbeid med andre kunstnere bak seg, både innen teater, musikk og billedkunst. Hun var med og stiftet Æ Å Trondheim litteraturfestival, har arbeidet med tidsskriftet Ratatosk, var i 2008 fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Hun arbeider for tiden med en bok som skal komme ut høsten 2015.

Edvine Larssen (f. Mosjøen 1977) er en kunstner som arbeider med store stedsbundne verk. Hun var en av initiativtakerne til Marienborg atelierfellesskap i Trondheim, som var aktiv med å fronte ung kunst i alle sjangre i perioden 05-09. Edvine Larssen er utdannet fra Kingston University i London (Bachelor with Honours), Kunstakademiet i Trondheim (MFA) og CCA Kitakyushus Japan. For tiden er hun ansatt som stipendiat i Norsk program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU hvor hun utforsker kunstverk i skjæringspunktet mellom ulike felt i tillegg til å utforske et japansk begrep for romlighet og tid, MA. I 2014 viste hun et helt nytt deltagende verk i Levanger, At any given moment. Dette verket skal vises i ny drakt under Bastard, Trondheim internasjonale festival for scenekunst i 2015.

Norsk Forfattersentrum er en medlemsorganisasjon for skjønnlitterære forfattere, med 1200 medlemmer i hele landet. Vi skaper kontakt mellom forfattere og publikum og sikrer at forfatteren får riktig honorar. Midt-Norgekontorets største arrangement er Æ Å Trondheim litteraturfestival, Litterær hagefest i Adrianstua og Skriveforum. Norsk Forfattersentrum ble etablert i 1968.

Babel drives av Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i Trondheim. I tilknytning til LKVs gjestekunstnerordning ble Babel etablert i 2006 som et visningssted for internasjonal og eksperimenterende kunst, som i tillegg fokuserer på norske kunstnere og samarbeid med andre aktører.

Babel har lokale i Mellomveien 4 på Lademoen.
Kontakt: Margrete Abelsen, Prosjektleder ved Babel, 47655871, babelkunst@gmail.com

Postadresse:
Kunstakademiet i Trondheim
Norwegian University of Technology and Science (NTNU)
N-7491 Trondheim

Visiting address:
Innherredsveien 7 (Industribygget)
Trondheim
Map

Contact form
adm [at] kit.ntnu.no
Tel. +47 73 59 79 00
Fax. +47 73 59 79 20